Wedstrijd Moorslede 2014

Onze eerste wedstrijd van dit jaar ging door in Moorslede in weekend 8 en 9 februari.       Alle keurleden waren present op de wedstrijd, behalve Aline die geblesseerd is aan haar pols.

De eerste wedstrijd op zaterdag was voor de kleinsten van de keurgroep: onze benjamins Kirsten, Mette en Aurélie. Zij turnden alledrie de moeilijkste oefeningen voor hun categorie aan alle 4 toestellen. Voor Mette was dit haar eerste ervaring maar ze sloot zich zeer vlot aan bij de anderen. Het werd voor hen samen een leuke beleving en dit werd zeker beloond! Door enkele kleine foutjes aan barre en balk, behaalde Kirsten een zilveren medaille. Zowel Mette als Aurélie behaalden hun eerste gouden medaille!                     Proficiat benjamins!

Later op de avond was het tijd voor onze grootste groep: juniores en seniores. Bij deze categorie namen wij met 7 gymnasten deel: Lies, Hannah, Fé, Maud, Caitlin, Jana en Lucie. De stress nam al toe van voor de start want de balk stond redelijk hoog… Dit werd gelukkig opgelost met dubbele springplank, zodat de nodige rust kon terugkeren. Iedereen turnde hun eigen moeilijke individuele oefening aan balk, grond, barre en sprong. Bij de grondoefening gingen rondat-flik, rondat-salto, vrij rad, brug rugwaarts en voorwaarts zeer vlot bij iedereen en zeer mooi uitgevoerd! Hier en daar kleine foutjes maar alles leidde tot een héél mooi resultaat! Op totaal 21 deelnemers werd Lies 19de, Lucie 17de, Maud 15de, Jana 14de, Caitlin 12de, Hannah 9de en Fé 7de plaats! Dikke chapeau voor iedereen!

Voor beide wedstrijden op zaterdag hadden we ook juryleden natuurlijk! Voor Florence, Eline en Jana was dit hun eerste keer en dus ook extra zenuwen… Toch kon je snel merken dat ze het na een tijdje naar hun zin hadden en er ook wel plezier in beleefden! Onze gymnasten werden ook door hen gejureerd wat ook een unieke ervaring tot zich meebrengt! Dank voor jullie inzet hiervoor!

Op zondagochtend was het de tijd voor onze miniemen: Alien, Marthe, Luna en Ine. Marthe en Ine hadden al enige routine van vorige wedstrijden maar voor Alien en Luna was dit hun eerste deelname. Ze hielden zich zeer sterk door de hele wedstrijd. Bij Luna was de stress zeer aanwezig maar dit zette ze om in 4 perfecte oefeningen! De anderen presteerden ook zeer goed en zorgden voor een zeer mooie afwerking! De resultaten waren dus ook zeer goed: Een zilveren medaille voor Marthe en Alien en gouden medailles voor Ine en Luna! Proficiat!

Als laatste wedstrijd kwamen de beloften: Ella en Malou. Voor de eerste maal turnde Malou individuele oefeningen. Daardoor kwam er wat extra stress bij en bij de start hoopte ze om toch bij de eerste helft te eindigen. Zij startten aan de balk. Malou was aan de beurt en presteerde fantastisch: brugrug, rad, handstand tot rad, 1/1 pirouette,… alles perfect op de balk! De toon was gezet! Ook Ella voerde al haar oefeningen zeer mooi uit: hoge rondat salto op grond! Na uitvoering van alle toestellen werd de prijsuitreiking zeer spannend! Op totaal 23 deelnemers werd Ella 13de en Malou veroverde 3de plaats!!! Dikke proficiat aan jullie beiden!

Deze zondag jureerde Nele aan beide wedstrijden! Na paar jaar ervaring kent ze de routine al een beetje en ze doet het nog altijd met veel plezier! Dank je voor je inzet!