Wedstrijd Izegem 4-5 april 2015

De eerste wedstrijd voor de keurgroep ging door in de topturnhal te Izegem.                       Onze jongste keurleden mochten zaterdag de spits afbijten. Voor beide was het hun allereerste deelname aan een recreatornooi, dus spannend!                                                          Rilke en Femke mochten van start gaan aan de sprong en zo verder naar de andere toestellen: barre, balk en vloer. Ze hebben allebei zeer mooi afgewerkt en hun oefeningen goed geturnd. Mits enkele kleine foutjes mogen ze heel fier zijn met hun behaalde resultaten. Hun resultaat vormt een totaalscore van de behaalde punten op alle toestellen. Naargelang de score behalen ze een bronzen, zilveren of gouden medaille. Femke behaalde een zilveren medaille en Rilke een gouden medaille!!!

Op zondagvoormiddag mochten onze miniemen van start gaan. Dit keer zijn we met een groepje van 6 gymnasten, Aurélie, Romy, Kirsten, Ine, Marthe en Luna, wat natuurlijk zeer leuk is voor hen en ze steunen en helpen elkaar tijdens de wedstrijd. Bij deze wedstrijd mochten ze van start gaan aan de barre. Heel mooi afgewerkte oefeningen, lange zwaaien en prachtige afsprongen. De wedstrijd is zeer goed gestart. Dan was het tijd voor de balk, altijd wat extra spanning… Iedereen turnde een balkoefening met veel moeilijkheden: rad, handenstand, 1/1 draai, salto als afsprong… Bij iedereen ging er wel een oefening fout maar toch voor allen goed gepresteerd. De grondoefeningen waren hun sterkste punt en hierbij waren de foutjes op de balk snel vergeten. Alle gymnasten stralen van geluk toen ze eindigden met hun grondoefening omdat dit echt zeer mooi, strak en goed uitgevoerd werd. Als laatste toestel was er de sprong waar vooral salto belangrijk was en dit werd ook zeer goed door iedereen uitgevoerd. Tegen de middag was de wedstrijd beëindigt en was het wachten op de resultaten. Aurélie, Kirsten en Romy behaalden een zilveren medaille, Ine, Marthe en Luna behaalden een gouden medaille. Dikke proficiat voor allemaal. Jullie hebben je uiterste best gedaan en jullie trainsters en ouders fier gemaakt!!!

Zondagnamiddag was het tijd voor de groep beloften waar voor onze turnclub Alien in deelneemt. Zij mocht als eerste van start gaan aan de balk met oefeningen zoals kopstand, rad, spagaat,… Bij haar kopstand ging het bijna fout maar ze corrigeerde zich zeer snel. Verder werkte ze perfect haar oefening af met vrij rad als afsprong. Goed zo! Verder volgde ook een zeer goede grondoefening en sprong. Om te eindigen was er de barreoefening. Ook dit ging zeer goed en mooie afsprong. In totaal waren er 27 gymnasten in deze categorie. Alien behaalde de 13de plaats! Dikke proficiat Alien!!!

Tijdens het hele wedstrijdweekend jureerde Nele voor onze turnclub. Dank je Nele want zonder jurylid zouden we niet kunnen deelnemen aan wedstrijden.