Wedstrijd Sint-Pieters-Leeuw 25-26 april 2015

In het weekend van 25 en  26 april vond de 2de wedstrijd voor de keurgroep plaats. Zaterdagnamiddag was de eerste wedstrijd voor onze benjamins Rilke en Femke. Het was hun 2de deelname aan een wedstrijd dus misschien iets wat minder zenuwen…    Ze mochten van start gaan met hun grondoefening, dan sprong, barre en als laatste de balk. Beide gymnasten werkten zeer mooi af, mits enkele kleine foutjes bij Femke.      Ze werden beide beloond met een medaille: de gouden medaille voor Rilke en zilveren medaille voor Femke. Goed zo meisjes!

Zaterdagavond was het tijd voor de juniores: Hannah, Ella en Maxine. Voor hen was het de eerste wedstrijd dit jaar, wat altijd terug extra spanning met zich meebrengt. Hun oefeningen zijn ook uiterst moeilijk met onder andere rondat-flik-flik, rondat-salto, brugrug, rad en half-rad op de balk! Zij mochten ook van start gaan aan de grond en dan sprong. Dit verliep voor allen schitterend, zonder grote fouten! Daarna kwam barre en balk. Aan de balk zette Hannah een fantastische oefening neer: perfect gewoon! Ook Ella en Maxine werkten een zeer mooie oefening af! In totaal waren er 31 gymnasten in hun categorie. De prijsuitreiking is altijd zeer spannend! Maxine behaalde de 20ste plaats, Ella 10de plaats en Hannah 8ste plaats! Dikke proficiat voor jullie!

Zondagochtend vroeg was er de wedstrijd voor onze miniemen. Dit is een leuke groep van 7 gymnasten: Aurélie, Luna, Marthe, Ine, Hanna, Romy en Kirsten. Allemaal willen ze de gouden medaille behalen dus spanning ten top! Eén voor één werken ze hun toestellen af, met extra spanning en emotie aan de balkoefening. Toch hebben ze allemaal een goed gevoel bij hun prestatie maar het is wachten op de prijsuitreiking. Starten met brons, dan zilver… en hun namen worden niet afgeroepen!!!! FANTASTISCH!!! De voltallige groep behaald de gouden medaille!!! Dikke pluim!!!

Zondagmiddag is het dan tijd voor de laatste wedstrijd: onze beloften Malou en Alien. Zij turnen ook vrij gekozen oefeningen met hoge moeilijkheidsgraad. Alle vier de toestellen worden zeer nauwkeurig uitgevoerd! De prijsuitreiking dan. In totaal waren er in hun categorie 38 gymnasten. Alien behaalde een prachtige 10de plaats!!! dan blijft het afwachten: 6, 5 , 4 , 3 en dan een fantastische 2de plaats voor Malou!!! Aan wedstrijden deelnemen is plezant, leerrijk, spannend maar niets is mogelijk zonder ons jurylid Nele dat zondag de hele dag gejureerd heeft!!! Ook dank aan onze trainsters die de gymnasten zo goed mogelijk begeleiden naar de wedstrijden toe!!